Fornuft på bånd

Email

Afsendt dato: 15/2 - 2001
To: rationelpsykoanalyse@sol.dk
From: edvard_r@hotmail.com
Subject: Fornuft på bånd

Kære Rationelpsykoanalyse,

Jeg er en lille og anstændig mand der i længere tid har undret mig over om jeg i virkeligheden er fornuftig. efter at have læst en bog har jeg fundet ud af at det kunne være bedre. Derfor skriver jeg til jer for at hører om det er muligt at få noget terapi hos jer over bånd. Jeg er meget skræmt af personlige konfrontationer og vil derfor helst ikke tale med en psykolog direkte. Derfor ville jeg enormt gerne at I måske kunne sende et magnet-bånd med måske en halv times fornuftig snak. Jeg er selv overbevist om at det ville kunne hjælpe mig meget i i min hverdag, og det ville helt sikker hjælpe på mit humør. Jeg håber virkeligt meget at hører fra jer, da jeg føler mig overset af den danske stat. Venlig hilsen

Edvard Rørdal


Svar

Modtaget dato: 19/2 - 2001
From: rationelpsykoanalyse@sol.dk
To: "Edvard Rørdal" edvard_r@hotmail.com
Subject: RE: Fornuft på bånd

Kære Edvard Rørdal

Tak for din henvendelse.

Da udbredelsen af forståelsen af rationel psykoanalyse (RP) er blevet lidt af en hjertesag for mig glæder det mig at læse at du har fundet min hjemmeside interessant. Jeg er i gang med at skrive nogle artikler der yderligere vil belyse hvad RP har at tilbyde, men jeg kan ikke give en præcis dato på hvornår jeg er færdig, så jeg kan kun anbefale at du kigger forbi hjemmesiden en gang imellem.

Først en lille praktisk detalje: For øjeblikket er jeg den eneste der repræsentere rationel psykoanalyse. Dette sætter selvfølgelig nogle praktiske grænser for hvad det er muligt at overkomme, men jeg prøver da at nå så meget som muligt.

Du skriver at du har læst en bog der har fået dig til at spekulere over om du er ved din fornufts fulde brug. Skulle du få lyst til at henvende dig igen ville jeg meget gerne have at du oplyste hvad titlen og forfatteren er på denne bog, da det er nemmere at kommunikere sammen når man ved hvad der er udgangspunktet for kommunikationen.

Du skriver også at du ville have store fordel af et bånd med noget fornuftigt snak. Jeg tror egentlig godt at jeg forstår hvad du mener, men du må også forstå at det emne vi her taler om er utroligt omfattende. At ramme præcis dit behov er derfor næsten umuligt, hvis jeg ikke har flere oplysninger end dem du har meddelt i din mail. Det er ligeledes muligt at det er mig der ikke har forstået ideen helt, da jeg ikke umiddelbart synes at det lyder som den bedste løsning, men kan du uddybe hvad du har i tankerne er du selvfølgelig velkommen.

Da du skriver at du ikke har det godt med en personlig konfrontation med ppsykologer, skulle jeg måske først understrege at jeg ikke er psykolog, men rationel psykoanalytiker. Min indgangsvinkel er derfor noget anderledes. Jeg har tidligere hørt fra analysander at de netop synes det var rart at gå her fordi jeg håndterede de psykologiske problemstillinger på en anden måde, og at de derfor fandt en tryghed hos mig som de ikke havde følt i andre sammenhænge.

Umiddelbart kunne jeg måske forslå en anden mulighed: Da det er min opfattelse at du formulere dig udmærket via E-mail var det måske en løsning at du sendte mig en mail angående dine tanker. Denne kunne jeg så svare på. Herefter kunne du sende en ny mail etc. Jeg må desværre samtidig gøre det klart at det ikke vil være muligt for mig at opretholde en sådan korrespondance vederlagsfrit, da vi jo alle skal tjene til dagen og vejen. Men da jeg ikke kender dit behov er det ikke her muligt for mig at sætte en egentlig pris på en sådan E-mail ordning. Men skulle du få lyst til at kontakte mig igen kan vi jo tale os frem til en rimelig ordning.

Du er som sagt meget velkommen til at skrive igen.

De bedste hilsner
Henrik C.V. Hansen
Rationel psykoanalytiker

Tags: ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.